PAPIGICE TIGRICE
SVE O PAPIGICAMA TIGRICAMA
POSJETITE NAS NA FACEBOOK STRANICI "UZGOJ PAPIGICA TIGRICA"

POSJETITA NAS NA FACEBOOK STRANICI  "UZGOJ PAPIGICA TIGRICA" I RADO ĆEMO VAM ODGOVORITI NA SVA VAŠA PITANJA,MOŽETE NAM POSLATI I SLIKE VAŠIH MEZIMACA, A MI ĆEMO ZAUZVRAT RADO POSLATI ZAHTJEV ZA PRIJATELJSTVOM.

Blog
nedjelja, rujan 7, 2008

Papige imaju sposobnost imitiranja riječi.Izgovaraju ih uvijek dosta brzo pa i teško razumijemo ako su doista nešto rekle.Teško ih je naučiti ponavljati riječi, ali ima primjeraka koji to mogu pa nemojte
odustati.Da biste pripitomili papigu morate provesti mnogo vremena s njom.Ako se ostavi sama, pati
od samoće.Takve papige imaju stalnu potrebu da budu u društvu sa svojom vrstom, ali kada i njih
nema onda i osoba koja se brine za nju može dobro doći da malo popričaju.Najbolje je da stavite gajbu na mjesto gdje je stalno netko od obitelji, a ako to nije moguće upalite joj radio.Lakše čete naučiti pričati mladu mušku papigu koja je tek počela sama jesti i više ne spava sama u gnijezdu.Ako imate više papiga jednu odvojite i stavite na mjesto gdje neće čuti ostale.Da bi ste pripitomili papigu između njega i vas mora postojati povjerenje.Kada vidite da se vašim prilaskom gajbi ne preplaši onda ju možete početipripitomljavati.
-uzmite komadić jabuke između dva prsta i polagano mu približite, dovoljno da se može malo sgnuti i jesti iz vaše ruke.Nježno mu nešto pričajte i nemojte raditi nikakve nagle pokrete da ga ne preplašite.To učinite toliko puta dok se ne nauči bez straha jesti iz vaše ruke.
-kada ste to dostigli pokušajte ga lagano dragati po vratu i po glavi.To su dva mjesta koja on ne može sam dosegnuti pa se mora obratiti nekome tko to može učiniti za njega.Ako ima povjerenje u vas to će vam dopustiti, a ponekad će vam se približiti i sam to zatražiti od vas.
-sljedeći korak je da ga naviknete da vam stane na prst
Trebate provesti puno vremena u njegovom društvu i pričati s njim po mogučnosti stalno ponavljati istu riječ da bi je zapamtio.Lekcije mu držite popodne po mogučnosti svaki dan u isto vrijeme.Kada mu dajete jabuku ponavljajte mu "JABUKA" ali tako da razumije riječ.Ako nakon nekoliko vremena primjetite da više nije zainteresiran prekinite i nastavite drugi dan.
-Kada ste ga to naučili probajte ga na prstu lagano izvaditi iz gajbe i nakon 30 minuta ponovno na prstu staviti u gajbu.Za fizičko zdravlje vaših papiga važno je da ih pustite letjeti svaki dan po barem jedan sat.
Kad ih puštate van pazite na neke opasnosti u kući
-kada ga pustite budite u blizini i pazite da se ne povrjedi.
-prozori i vrata moraju biti zatvoreni da ne bi pobjegli van.Najbolje da na prozorima imate zavjese jer često se događa da se zalete prema prozoru i lupe, a ovako ostanu visiti na zavjesi.Kada vidite da se primio za zavjesu i ne može se osloboditi, primite ga nježno u ruke i oslobodite mu nokte koji su zapeli na zavjesu te stavite na gajbu.
-zagasite štednjak da se slučajno ne bi opekli ako slučajno slete na njega.
-posude pune vode, wc,kada za kupanje ne smije biti u blizini da se ne bi utopile.
-neke biljke su otrovne za njih pa je najboljeda ih maknete da ih ne bi počele jesti.tigrica10000 @ 08:02 |Komentiraj | Komentari: 0